*Recenzie*: "Vrum-vrum" de Cristina Frîncu

— feeling crazy
Vrum-vrum (Romanian Edition) - Cristina Frincu

Autor: Cristina Frîncu

Titlu: Vrum-vrum

Editura: Adenium

Colectia: Punct Debut Ro

Nr. pagini: 149

 

 

Vrum-vrum! si-am pornit la drum, alaturi de Clara B.,“Cea mai buna (cu sageata)”, pe Hondita ei din hartie, sa ii gasim lui Poeteski Muza cacacioasa, pentru a-l ajuta sa isi scrie cartea. Nu va fi o calatorie obisnuita. Pe drum vom de peste tot felul de personaje care mai de care mai ciudate si mai sarite de pe fix: Bitchy Witchy si piticii ei, Triunghiularul, Discordianul, ah! si sa nu-l uitam pe Johnny Depp – da, da, apare si el pe-acolo.

 

 

Vrei sa vii si tu cu noi? Pentru asta nu trebuie decat sa citesti cartea Cristinei Frincu.

 

Nu e o carte simplă, previzibilă si nu are prea multa logica, dar are in schimb umor, umor si…am mentionat umor? Este cea mai non-sens, total lipsita de logica si cea mai incurcata carte pe care am citit-o pana acum, deci o reprezentare foarte buna a literaturii absurdului, dar pot spune ca mi-a placut la nebunie.

Cel mai mult am adorat stilul autoarei, care stie sa jongleze cu cuvintele, nu gluma. Daca vorbeste la fel cum scrie, atunci este una dintre persoanele pe care as sta sa le ascult toata ziua. Cartea contine o doza mare de sarcasm si ironie. si este perfecta pentru cei care vor sa citeasca “altceva”, o carte iesita din comun, din banalitate, neconvențională.

Se citeste foarte rapid si usor, daca inainte sa incepi a o lectura iti golesti mintea si lasi deoparte logica. Nu incerca sa intelegi ce se petrece, just enjoy the ride!

 

Ei, ce mai astepti?! Nu mai sta si beli ochii pe-aici, du-te si citeste cartea! “Hepede hepejoh” - cum ar spune Eris Discordia, pisica raraita a Clarei.