Recenzie: "Sânge şi Flori de Portocal" de Tessa Nadir

— feeling happy
Sange Si Flori De Portocal (Romanian Edition) - Tessa Nadir

“Sange si Flori de Portocal” este romanul de debut al scriitoarei Tessa Nadir. Cartea urmareste povestea Robertei King, procuror general in Rhode Island, fiindu-ne prezentate, pe de-o parte, incercarile acesteia de a rezolva un caz, acela al criminalului in serie “Ucigasul cu Masca", iar pe de alta parte, povestea de dragoste dintre ea si, mult ravnitul lord de Yorkshire, Trescott Masters.

 

Personajele nu sunt iesite din comun, ci din contra sunt chiar tipice, astfel nu pot spune ca am avut un personaj preferat sau care m-a atras in mod special, insa exista o serie de personaje simpatice, de care te poti atasa usor, precum Joshua sau nebunatica Jane si, nu in ultimul rand, Yuu Miyamoto, celebrul designer de moda japonez care ii o figura si m-a amuzat constant, chiar daca la inceput a fost cam intepat. Roberta, eroina noastra, este un model de curaj, hotarare, o fire bataioasa cu un spirit al dreptatii extrem de dezvoltat, care reprezinta atat un atuu pentru ea, cat si un blestem, punand-o constant in situatii periculoase. Si cum in orice roman de dragoste trebuie sa existe si un barbat aratos, burlac de preferinta, ravnit de toate si invidiat de toti, cartea Tessei Nadir il are pe Trescott, care datorita statutului sau si in special a firii sale extrem de dominatoare, ma duce cu gandul la Christian Grey. Roberta si Trescott avand ambii personalitati puternice si firi incapatanate relatia lor este ca un joc de-a soarecele si pisica, tot timpul tensionata si presarata cu intrigi si secrete.

 

Desi am vrut sa imi placa la nebunie romanul si sa nu ii gasesc defecte, din pacate mi s-a parut ca are cateva minusuri, precum:

-se vrea a fi un roman politist de mister, desi misterul si suspansul cam lipsesc din puncutul meu de vedere;

-este previzibil, deci nu veti gasi prea multe rasturanari de situatie;

-intamplarile sunt…ei bine, nu as vrea sa folosesc chiar cuvantul "cliseice", deci as spune mai bine nu foarte originale.

 

Desigur are si plusuri:

+povestea se desfasoara intr-un ritm alert, deci nu ai cum sa te plictisesti;

+desi are un numar intimidant de 520 de pagini, nu aveti de ce sa va faceti griji, deoarece se citesc foarte repede si usor;

+limbajul este accesibil si plin de umor;

+multe personaje simpatice.

 

In concluzie, desi nu am fost prea impresionata si nu as putea spune ca a fost o carte exceptionala care mi-a schimbat viata, mi-a placut sa citesc“Sange si Flori de Portocal”, care este o carte buna pentru un roman de debut si o recomand in special iubitoarelor de povesti de dragoste, moda si putina crima si celor care vor sa faca o pauza de la carti greoaie cu limbaj dificil si cauta o lectura usoara si relaxanta. O carte perfecta pentru citit pe plaja, in metro sau in parc.